latinica  ћирилица
02/06/2022 |  14:29 ⇒ 19:57 | Autor: RTRS

Nevesinje riješilo višedecenijski problem vodosnabdijevanja (FOTO/VIDEO)

Nevesinje je danas obilježilo krsnu slavu - Spasovdan, uz prisustvo premijera Republike Srpske Radovana Viškovića. Bila je to prilika za zvanično otvaranje nekih od završenih projekata koje su finansijski podržale Vlade Srpske i Srbije
Radovan Višković na otvaranju prečistača vode na jezeru ,,Alagovac“ (Foto: Vlada Srpske) - Foto: Twitter
Radovan Višković na otvaranju prečistača vode na jezeru ,,Alagovac“ (Foto: Vlada Srpske)Foto: Twitter

Premijer je svečano je otvorio fabriku za preradu vode, čime je riješen višedecenijski problem snabdijevanja stanovništva ovog kraja vodom za piće.

Projekat je vrijedan oko tri miliona KM, od čega je Vlada Srpske izdvojila više od milion.

Višković je istakao da Nevesinje ide koracima razvoja i da budućnost ove lokalne zajednice nije upitna, jer će biti poželjna destinacija za život.

- Zadovoljstvo je omogućiti da se riješi vjekovni problem koji su imali građani Nevesinja, pogovoto u ljetnim mjesecima kada nisu imali vode za piće a tada je najpotrebnija, rekao je premijer Višković prilikom otvaranja prečistača vode za piće na jezeru Alagovac.

Iz Vlade Srpske poručeno je da Nevesinje može računati na podršku institucija i u narednom periodu.

Premijer Srpske prisustvovao je danas u Nevesinju i otvaranju obnovljenog Doma kulture "Nebojša Glogovac", te posjetio vrtić "Sveta Evgenija carica Milica".

Višković je rekao da je Vlada Republike Srpske od 2018. godine do danas u opštinu Nevesinje uložila blizu 30 miliona KM.

Finansijska pomoć stizala je i iz Srbije. Sve to omogućilo je brži razvoj opštine i bolji životni standard građana.