latinica  ћирилица
05/06/2022 |  19:19 ⇒ 06/06/2022 | 07:24 | Autor: RTRS

DŽaferović još jednom potvrdio da BiH nema suverenitet (VIDEO)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović pozvao je Kristijana Šmita da nametne odluku o obezbjeđivanju novca za predstojeće opšte izbore u BiH.
Sarajevo - Foto: RTRS
SarajevoFoto: RTRS

Na poziv DŽaferovića Šmitu stigla su oštra reagovanja iz Republike Srpske u kojoj niti jedna politička partija ni vlasti, a ni opozicije, nije zagovarala odgađanje izbora.

Predsjednik Narodne skupštine i lider Demosa Nedeljko Čubrilović rekao je da je krajnje vrijeme da se želje nekih funkcionera, pogotovo iz SDA, prestanu ispunjavati, jer nije dobro nikakvo nametanje odluka od Šmita, kojeg Republika Srpska ne priznaje kao visokog predstavnika.

Naglasio je da izbori svakako treba da se održe i da institucije treba da urade svoj dio posla, kao i svako lice ponaosob, koje je za to zaduženo.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić poručuje da novac za predstojeće opšte izbore treba obezbijediti institucionalno, a ne preko Šmita, kako to želi predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da je DŽaferović pozivom Šmitu još jednom potvrdio da BiH nema suverenitet, već da je protektorat koji ima gubernatora.

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac istakao je da se veliki dio međunarodne zajednice stavio na stranu bošnjačkih lidera, odnosno političkog Sarajeva, i da odavno ne poštuje ni Ustav ni zakone BiH.