latinica  ћирилица
13/06/2022 |  14:08 ⇒ 14:28 | Autor: RTRS

Republika Srpska poziva dijasporu da se upiše u registar (VIDEO)

Institucije Republike Srpske su preduzele aktivnosti na kreiranju baze podataka iseljenika i njihovih udruženja, uzimajući u obzir značajan broj državljana Republike Srpske u dijaspori, kao i veliki potencijal za saradnju.
Registar dijaspore (Foto: facebook.com/ei.ms.rs) -
Registar dijaspore (Foto: facebook.com/ei.ms.rs)

Registar dijaspore koji objedinjava podataka o fizičkim i pravnim licima i udruženjima u dijaspori, sa ciljem uspostavljanja i razvijanja saradnje između institucija Republike Srpske i dijaspore, kao i planiranja aktivnosti institucija na budućoj saradnji.

Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju je pokrenulo promotivnu kampanju za upis u Registar dijaspore građana, organizacija i udruženja iz Republike Srpske koji su u inostranstvu. Izradom promotivnog spota, sa uputstvima za prijavu, nastojali smo da približimo sam proces prijave!

Registar dijaspore je dostupan na internet stranici www.dijasporars.com/registar-dijaspore/na kojoj se pružaju opcije Registruj se kao fizičko lice i Registruj se kao pravno lice.

- Izborom jedne od ponuđenih opcija, a potom i popunjavanjem odgovarajućih polja, veoma brzo ćete se upisati u Registar. Podaci iz Registra dijaspore čuvaju se u skladu sa propisima kojima se uređuje zaštita ličnih podataka. Želimo na ovaj način da se još jače i čvršće povežemo, da otvorimo mogućnosti za saradnju u mnogim oblastima društvenog, kulturnog, privrednog i naučnog života, a istovremeno da jačamo povezanost pripadnika dijaspore i Republike Srpske i time damo doprinos očuvanju i jačanju nacionalnog identiteta - saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

Ovim putem, pozivamo sve pripadnike dijaspore da se upišu u Registar i zvanično načine prvi korak na uspostavljanju saradnje koja bi bila značajna za Republiku Srpsku i dijasporu.