latinica  ћирилица
15/06/2022 |  13:37 ⇒ 13:38 | Autor: SRNA

Perović: Dodik sa Putinom i drugim državnicima u Sankt Peterburgu

Šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović rekao je da je izuzetno značajno predstojeće učešće srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, gdje će se sastati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i drugim državnicima.
Duško Perović - Foto: RTRS
Duško PerovićFoto: RTRS

Perović je najavio da je veoma važno što će Dodik govoriti na otvaranju Foruma, na kome će u vezi sa ekonomskim temama imati dosta interesantnih i važnih sastanaka sa brojnim državnicima.

- Ne samo sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom... Nadamo se da će rezultati tih razgovora biti vrlo plodni i uspješni - rekao je Perović Srni.

Prema njegovim riječima,ovaj forum, na kome će učestvovati i Dodik, biće veoma interesantan, a njegova tema ove godina je - Novi svijet, nove mogućnosti.

On je ocijenio da je ovaj forum, koji će okupiti predstavnike više od 130 zemalja svijeta, drugi po značaju u odnosu na Svjetski ekonomski forum, koji se održava u Davosu.

Srpski član Predsjedništva i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je ranije da će u Sankt Peterburgu učestvovati na Ekonomskom forumu, u okviru kojeg je dogovoren njegov sastanak sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Dodik je rekao da je s Putinom dogovoren sastanak u petak, 17. juna, nakon plenarne sjednice tog foruma. /kraj/boj