latinica  ћирилица
18/06/2022 |  09:05 ⇒ 09:05 | Autor: SRNA

Vulin: Nastavak ulaganja u Specijalnu antiterorističku jedinicu

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice po obučenosti daleko ispred regiona i među prvima u Evropi i najavio da će država nastaviti intenzivno da oprema, obučava i podmlađuje sastav i da ima što veći prijem novih, sposobnih ljudi.
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

Vulin, koji je prisustvovao taktičko-pokaznoj vježbi pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice u noćnim uslovima, poručio je da oni uvijek moraju da budu najbolji, a da je konkurencija u toj jedinici uvijek na najvišem nivou.

- Učinićemo sve da vaša jedinica bude još opremljenija, još snažnija i efikasnija, da imate još bolje uslove za izvršavanje zadataka kako u dnevnim, tako i u noćnim uslovima. Vi ste naš stub i oslonac u očuvanju mira i stabilnosti - poručio je Vulin.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a su u taktičko-pokaznoj vježbi prikazali kako izgleda rad operativnog štaba u komandnom vozilu, kao i izvršavanje blokade prostora i operativno-taktičke mjere i radnje prilikom ulaska u zabarikadiran objekat s ciljem lišavanja slobode diverzantsko-terorističke grupe.