latinica  ћирилица
19/06/2022 |  08:18 ⇒ 09:23 | Autor: TANЈUG

Omladinska fudbalska reprezentacija danas sa Izraelom na EP

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina, staruje danas u 17.30 sati na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj utakmicom sa Izraelom.
Mladi fudbaleri Srbije (foto: UEFA) -
Mladi fudbaleri Srbije (foto: UEFA)

Rivali Srbije u B grupi Evropskog prvenstva biće još Engleska 22. juna i Austrija 25. juna.

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Aleksandar Јović poručio je da je njegov fokus isključivo na prvom meču Evropskog prvenstva, protiv Izraela i da se ne bavi temom eventualnog plasmana u polufinale.

"Orlići" će u 17.30 sati u gradiću Žijar nad Hronom odigrati prvi meč na kontinentalnom turniru, a prethodne dane proveli su u bazi u mestu Vihnje.

Јović je izjavio da se trenutno ne bavi pričama o eventualnom plasmanu u polufinale koje bi automatski donijelo i učešće na Svjetskom prvenstvu naredne godine u Indoneziji.

- Naš fokus je samo na prvom sljedećem protivniku, a to je Izrael. Dalje naše misli ne idu. Mislim da smo dovoljno uradili i da smo se spremili za ono što nas očekuje, da meč sa Izraelom privedemo kraju na najbolji mogući način. Dakle, možemo da pričamo o očekivanjima, imam ih i ja kao selektor, imaju ih i igrači, ali naš zadatak je samo prvi naredni meč - izjavio je Јović, a preneo sajt FS S.

Selektor je rekao da ne smatra da je Izrael najveće iznenađenje kvalifikacija za EP i da je rival potpuno zasluženo među najboljih osam ekipa na kontinentu.

- Mi ga ne tretiramo kao iznenađenje, već reprezentaciju koja jpravi dobre rezultate posljednjih godinu dana. Imali su 19 utakmica, prijateljskih i zvaničnih, izgubili su samo dvije, a igrali su i protiv Španije, Francuske, Njemačke. Mečevi u kojima su ostvarili pobjedu ili igrali nerešeno. Radi se o veoma, veoma disciplinovanoj ekipi koja igra visok presing od prvog minuta, bore se do fanatizma. Igraju na kontranapade, imaju dva veoma brza igrača. Јednostavno, radi se o kvalitetnoj selekciji. Želim, ipak, da naglasim da se mi ne bavimo toliko njima, koliko prije svega razmišljamo o sebi. Igračima dajemo samo neophodne informacije, onoliko koliko je to potrebno. Bavimo se uglavnom samo nama, da mi budemo naša najbolja verzija i da budemo bolji nego u prethodnoj utakmici - izjavio je Јović.

Kapiten selekcije Srbije do 19 godina Nikola Petković istakao je da ova grupa igrača može da ponovi uspjeh generacije koja je 2013. postala prvak Evrope.

- Spremni smo i možemo da ponovimo taj uspjeh, ali to nije lako obećati. Imamo svoje snove. Treba da zaboravimo i arhiviramo uspjeh iz Holandije. Fokus nam je sada samo na ono što nas očekuje u Slovačkoj. I treba da težimo plasmanu u polufinale. Idemo, ipak, od meča do meča - izjavio je Petković.

Fudbaler Čukaričkog smatra da je Srbija kvalitetniji rival od Izraela.

- Gledali smo Izrael, dobra su ekipa, ali mislim da imamo veći potencijal od njih i da smo bolja selekcija - zaključio je Petković.