latinica  ћирилица
19/06/2022 |  12:40 ⇒ 12:40 | Autor: TANЈUG

Aleksandar Kolarov završio igračku karijeru

Bivši srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Kolarov (36) saopštio je da je završio igračku karijeru.
Aleksandar Kolarov (foto: EPA-EFE / Claudio Giovannini) -
Aleksandar Kolarov (foto: EPA-EFE / Claudio Giovannini)

Kolarov je posljednje dvije sezone igrao za Inter iz Milana, a planira da bude sportski direktor i skaut.

- Oduvijek sam znao da će prije ili kasnije doći ovaj trenutak. Iako mi je žao što zatvaram jedno poglavlje svog života, zahvalan sam što sam uspio da ostvarim ono što je oduvijek bio moj san - naveo je Kolarov u saopštenju.

On je zahvalio svima na dosadašnjoj saradnji.

- Zahvaljujem svim osobama koje su me pratile u ovom prvom dijelu moje karijere. Najprije svakom saigraču u ekipama u kojima sam igrao kao i u fudbalskoj reprezentaciji Srbije, moje domovine, koju sam uvijek predstavljao sa velikim ponosom. Zahvaljujem klubovima, predsjednicima, rukovodiocima, trenerima i tehničkom osoblju, doktorima, ekonomima, fizioterapeutima kao i svima onima koji su pomagali u mojoj karijeri, a vrijedno su radili iz drugog plana - dodao je Kolarov.

On je najavio da planira da u budućnosti bude sportski direktor i skaut.

- Dolazim do kraja ove faze u svom životu osećajući veliko zadovoljstvo postignutim. Nadam se da sam sam se svojim svakodnevnim dokazivanjem na terenu i van njega bar dijelom odužio ovoj divnoj igri i svima koji su me podržavali. Sada sam već usmjeren ka svom "drugom" životu u svijetu fudbala. Uskoro u Nacionalnom fudbalskom centru fudbalske federacije Italije u Koverćanu počinjem školovanje za sportskog direktora i skauta - zaključio je srpski fudbaler.

Kolarov je prije Intera igrao za Romu, Mančester siti, Lacio, OFK Beograd i Čukarički.

Za reprezentaciju Srbije je od 2008. do 2020. godine nastupio na 94 meča i postigao je 11 golova.