latinica  ћирилица
20/06/2022 |  10:23 ⇒ 10:24 | Autor: SRNA

Mitrović u Lionu o integrisanom graničnom prelazu u Gradišci

Na sastanku ministara zemalja u slivu rijeke Save, koji bi trebalo da bude održan krajem mjeseca u francuskom gradu Lionu, predstavnici BiH nastojaće da sa nadležnima iz Hrvatske potpišu dokument koji bi definisao da u Gradišci, kod mosta preko Save, bude jedan integrisani granični prelaz.
Vojin Mitrović (Foto: MKPBiH) - Foto: Twitter
Vojin Mitrović (Foto: MKPBiH)Foto: Twitter

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović rekao je da je od 28. do 30. juna u Lionu zakazan ministarski sastanak zemalja u slivu rijeke Dunav.

- Pokušaćemo da u bilateralnim susretima riješimo ovo pitanje, odnosno da potpišemo tu zajedničku izjavu koja bi bila prvi dokument između dvije zemlje, a u vezi sa inicijativom koja se odnosi na to da u Gradišci bude jedan integrisani granični prelaz - naveo je Mitrović za "Glas Srpske".

On je podsjetio da je inicijativa za izgradnju integrisanog graničnog prelaza pokrenuta još lani na ministarskom sastanku Transportne zajednice u Ljubljani.

Prema njegovim riječima, to bi bila najbolja opcija i najbrže rješenje.

- Ako budemo čekali da susjedna strana izgradi taj objekat i na svojoj strani, saobraćaj ni za još četiri godine neće krenuti tom novom trasom - dodao je Mitrović i naveo da dosadašnje izjave idu u tom smjeru da su sve strane spremne da daju podršku da kod novog mosta bude jedan granični prelaz, i to na strani BiH, gdje je infrastruktura već podignuta.