latinica  ћирилица
20/06/2022 |  11:20 ⇒ 21/06/2022 | 10:56 | Autor: RTRS

Promocija potencijala Srpske u Beču

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske dvodnevnom posjetom Beču, koja će početi sutra, nastaviće aktivnosti intenzivne promocije investicionih profila opština, gradova i Republike Srpske.
IRB RS - Foto: RTRS
IRB RSFoto: RTRS

Delegacija IRB-a predvođena vršiocem dužnosti direktora Draženom Vrhovcem, održaće sutra i u srijedu, 22. juna, nekoliko sastanaka sa predstavnicima Privredne komore Beča, poslovne dijaspore i sa 40-ak austrijskih privrednika.

Sastanci su organizovani uz pomoć Predstavništva Republike Srpske u Beču, saopšteno je iz IRB-a.

U saopštenju se navodi da će austrijskim investitorima biti predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i kapitalni projekti Republike Srpske, opština i gradova, kao i aktivnosti koje IRB sprovodi na snažnoj promociji potencijala Republike Srpske, čiji su cilj veći priliv direktnih stranih ulaganja u Republiku Srpsku, nova zapošljavanja i jačanje privrednog ambijenta.

U sklopu ovih aktivnosti, prije desetak dana održan je sastanak delegacije IRB-a sa ambasadorom Grčke u BiH Dimitriosom Papandreuom, na kojem je dogovoreno da IRB aktivno učestvuje na Međunarodnom sajmu u Solunu, od 10. do 18. septembra, s ciljem predstavljanja potencijala Srpske privrednicima i organizacijama iz Grčke, kao i potencijalnim investitorima iz drugih zemalja.

Iz IRB-a navode da je tokom jula u planu i posjeta Rusiji.

"Namjera kojom smo se vodili prilikom kreiranja investicionih profila Republike Srpske, kao i naših opština i gradova, bila je da na jednom mjestu kompletiramo sve ekonomske, ali i turističke potencijale Republike Srpske i olakšamo pristup informacijama zainteresovanim investitorima", tvrde u IRB-u.

U saopštenju se navodi da će investicioni profili, koje će IRB predstavljati na sajmovima, kongresima, konferencijama, u predstavništvima, ambasadama i na svakom mjestu gdje postoji šansa za dobru i kvalitetnu promociju Republike Srpske, biti dostupni i na engleskom jeziku, a u planu je prevod i na ostale strane jezike.