latinica  ћирилица
20/06/2022 |  11:54 ⇒ 12:04 | Autor: klix.ba

Mektić kupio stan od bivšeg savjetnika osumnjičenog za trgovinu drogom

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić potvrdio je za Kliks da je nedavno kupio stan od bivšeg savjetnika i osumnjičenog za trgovinu narkoticima Bojana Cvijetića.
Dragan Mektić - Foto: SRNA
Dragan MektićFoto: SRNA

Notarski ugovor zaključen 30. maja ove godine u Banjaluci, a koji se odnosi na kupoprodaju stana i garaže, javno je objavljen.

Mektić, koji je bivši ministar bezbjednosti BiH, kupio je u centru grada stan površine 62 metra kvadratna i garažu ukupne vrijednosti 102.000 KM, od čega je stan koštao 92.000 KM, a garaža 10.000 KM.

Prema Mektićevim riječima, stan je kupio po povoljnoj cijeni.

- Јesam, neki dan sam kupio stan. On /Cvijetić/ navodno ima više stanova i prodavao je njih četiri-pet. Meni je dao povoljno, na odgođene rokove. Sud mu nije blokirao tu imovinu - rekao je Mektić.

Podsjećamo, dok je Mektić bio ministar bezbjednosti Cvijetić je bio jedan od njegovih savjetnika. Uhapšen je u novembru prošle godine u okviru akcije "Transporter", a osumnjičen je za trgovinu narkoticima, odnosno da je bio na čelu grupe za trgovinu narkoticima.

Riječ je o grupi koja je navodno tone kokaina nabavljala iz južne Amerike. Cvijetić je u februaru ove godine pušten iz pritvora uz mjere zabrane.