latinica  ћирилица
20/06/2022 |  12:18 ⇒ 16:50 | Autor: RTRS

Delegacija Zelenih u Banjaluci; Sutra sastanak sa Dodikom

Delegacija Zelenih iz Evropskog parlamenta i njemačkog Bundestaga boravi u posjeti Banjaluci.
Evroparlamentarci u NSRS - Foto: RTRS
Evroparlamentarci u NSRSFoto: RTRS

Sa ovom delegacijom razgovarao je potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić, te predsjednici Zakonodavnog odbora Dušica Šolaja i Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Igor Crnadak.

Šulić je nakon sastanka rekao da će se ova delegacija sutra sastati sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Šulić je evroparlamentarcima prenio da je u BiH najveći problem Trgovska gora gdje Hrvatska planira da odlaže nuklearni otpad, te je od njih zatražio da se uhvate u koštac sa ovim pitanjem.

On očekuje podršku, ističući da će sa svim koji dolaze iz EU razgovarati o ovom važnom pitanju.

Šulić je ponovio stav Narodne skupštine Republike Srpske o ukrajinskoj krizi - Srpska treba da zauzme neutralan stav, te da ne dozvoli da se na dnevni red institucija BiH stave bilo kakve sankcije.

Evropski parlamentarci rekli su da bi u BiH trebalo razgovarati o ekonomiji, kao i da je važno da budućnost BiH bude u EU, te da na tom putu ima mnogo prepreka koje treba ukloniti.

Delegacija Zelenih iz Evropskog parlamenta i njemačkog Bundestaga održala je danas sastanke i sa predsjednikom DNS-a Nenadom Nešićem, liderom PDP-a Branislavom Borenovićem i predsjednikom SDS-a Mirkom Šarovićem.

Planiran je bio i radni ručak ove delegacije sa predstavnicima SNSD-a, SDS-a, DNS-a i PDP-a, međutim, PDP je to odbio.