latinica  ћирилица
20/06/2022 |  17:36 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

Kovačević: Јadni i uzaludni pokušaji opozicije da zavade Dodika i Vučića i Srpsku i Srbiju (VIDEO)

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević istakao je da je opozicija Republike Srpske sada izašla sa najnovijim i najjadnijim pokušajima da zavade srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, da zavade Republiku Srpsku i Republiku Srbiju.
Radovan Kovačević -
Radovan Kovačević

- Koliko god ohrabruje da se opozicija sada, poslije dugogodišnjeg dodvoravanja isključivo Sarajevu i jednom dijelu stranaca, dodvorava Beogradu, uzaludni su im ti pokušaji da zavade Dodika i Vučića, Srpsku i Srbiju i oni apsolutno nemaju nikakvog smisla - naglasio je Kovačević.

On je konstatovao da su odnosi između Srpske i Srbije na najvećem mogućem istorijskom nivou upravo u ovom periodu kada Srpsku vodi Dodik, a Srbiju Vučić.

- Moraju ovi iz opozicije znati da su to uzaludni pokušaji koji nemaju nikakvog smisla i da su odnosi između Republike Srpske i Srbije na najvećem mogućem nivou upravo u ovom periodu - rekao je Kovačević.

Kada je riječ o inicijativi "Otvoreni Balkan", koju opozicija problematizuju, naglasio je Kovačaević, činjenica je da je Milorad Dodik inicirao nekoliko puta da se o tome glasa na sjednici Predsjedništva BiH.

- Milorad Dodik je jedan od ljudi koji je najglasniji promoter te ideje - istakao je Kovačević.

On je podsjetio da je Narodna skupština Republike Srpske usvajala zaključak o podršci "Otvorenom Balkanu" i upitao gdje je tada bila opozicija koja sada o tome govori.

- Pobjegla, kao i svaki put. Pobjegla kad god je trebalo da se na bilo koji način podrže interesi Republike Srpske, naroda i građana Republike Srpske i interesi dobrih i bratskih odnosa između Srpske i Srbije - rekao je Kovačević.