latinica  ћирилица
21/06/2022 |  08:34 ⇒ 08:36 | Autor: SRNA

Dva pehara i nagrada na međunarodnom takmičenju za članove Plesnog kluba "Princes"

Članovi Plesnog kluba "Princes" iz Šamca osvojili su dva pehara i jednu nagradu na Međunarodnom plesnom takmičenju na Paliću, gdje je učestovalo 450 takmičara.
Palić - članovi Plesnog kluba "Princes" - Foto: SRNA
Palić - članovi Plesnog kluba "Princes"Foto: SRNA

Koreograf i trener "Princes" kluba Slađana Stanišić rekla je jutros Srni da su osvojili dva pehara i nagradu - besplatnu kotizaciju za Beč na prestižno međunarodno takmičenje u decembru.

- Imamo 30 pehara u svojoj arhivi, a ovo je grupa koja je otišla najdalje i privukla veliku pažnju međunarodnih sudija - naglasila je Stanišićeva i dodala da će u oktobru u Rimu učestvovati na evropskom takmičenju u plesu.

Ona je rekla da dvija godine nisu odlazili na takmičenja zbog pandemije, ali da su zato vrijedno vježbali, te zahvalila opštini Šamac za podršku.

- Počeli smo kao udruženje u okviru Saveza sportskog plesa Republike Srpske, a od 2010. godine Plesni klub je član Evropske plesne federacije i mnogo više se akcenat daje na moderne plesove, što djeca mnogo vole - navela je Stanišićeva.

Stanišićeva je istakla da 17. jula obilježavaju 15 godina postojanja Kluba, što je prilika da se sugrađani uvjere koliko su djevojčice dobre u plesu i da pogledaju program u kojem učestvuju svi članovi kluba.

Članovi Plesnog kluba "Princes" sa takmičenja na Paliću vratili su se jutros.