latinica  ћирилица
21/06/2022 |  10:27 ⇒ 12:13 | Autor: RTRS

Delegacija Investiciono-razvojne banke Srpske u posjeti Beču

Dvodnevnom posjetom Beču Investiciono-razvojna banka Republike Srpske nastavlja sa aktivnostima intenzivne promocije investicionih profila opština i gradova Srpske, kao i investicionog profila Republike Srpske.
IRB RS - Foto: RTRS
IRB RSFoto: RTRS

Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske na čelu sa v.d. direktora Draženom Vrhovcem otputovala je u Beč, gdje će danas i sutra biti održano nekoliko sastanaka sa predstavnicima Privredne komore Beča, naše poslovne dijaspore i sa četrdesetak austrijskih privrednika.

Sastanci su organizovani uz nesebičnu pomoć Predstavništva Republike Srpske u Beču, saopšteno je iz IRBRS.

Austrijskim investitorima biće predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i kapitalni projekti Srpske, naših opština i gradova, kao i aktivnosti koje IRBRS sprovodi na snažnoj promociji potencijala Srpske, čiji su cilj veći priliv direktnih stranih ulaganja u Srpsku, nova zapošljavanja i jačanje privrednog ambijenta.

U sklopu ovih aktivnosti prije desetak dana održan je sastanak delegacije Investiciono-razvojne banke Srpske sa ambasadorom Grčke u BiH Dimitriosom Papandreuom.

Dogovoreno je da IRBRS aktivno učestvuje na Međunarodnom sajmu u Solunu, od 10. do 18. septembra ove godine, s ciljem predstavljanja potencijala Srpske, njenih opština i gradova privrednicima i organizacijama iz Grčke, kao i potencijalnim investitorima iz drugih zemalja.

U IRBRS najavljuju da je tokom jula u planu i posjeta Rusiji.

- Namjera kojom smo se vodili prilikom kreiranja investicionih profila Srpske, kao i naših opština i gradova, bila je da na jednom mjestu kompletiramo sve ekonomske, ali i turističke potencijale Srpske i olakšamo pristup informacijama zainteresovanim investitorima. Investicioni profili, koje ćemo predstavljati na sajmovima, kongresima, konferencijama, u predstavništvima, ambasadama i na svakom mjestu gdje postoji šansa za dobru i kvalitetnu promociju Srpske, biće dostupni i na engleskom jeziku, a u planu je prevod i na druge strane jezike – navode iz IRBRS.