latinica  ћирилица
21/06/2022 |  12:38 ⇒ 12:39 | Autor: RTRS

"Narodno s narodom": Predstava "Sinovi umiru prvi" u Nevesinju (VIDEO)

Predstava "Sinovi umiru prvi" u izvođenju glumaca Narodnog pozorišta Republike Srpske odigrana je i u Domu kulture "Nebojša Glogovac" u Nevesinju.
"Sinovi umiru prvi" (Foto: NPRS) -
"Sinovi umiru prvi" (Foto: NPRS)

Gostovanje Narodnog pozorišta u Hercegovini upriličeno je u okviru akcije "Narodno s narodom".

Cilj je da se ova ustanova kulture predstavi publici u manjim sredinama gdje glumci ovog pozorišta do sada nisu gostovali.

Akcija se odvija pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović.

Poenta i zadatak akcije jeste da pozorišna umjetnost bude prezentovana u što većem broju lokalnih zajednica Republike Srpske. Zato su glumci Narodnog pozorišta organizovali šestodnevnu turneju u različitim gradovima i opštinama, među kojima se našlo i Nevesinje.

- Zaista smo srećni i prihvaćeni, treba raditi na razvoju publike u svakoj lokalnoj zajednici, zato želimo da ovu akciju nastavimo i u narednim godinama i da češće boravimo u ovom opštinama - istakla je Dijana Grbić, direktorka Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Sa predstavom koja je već šest godina na repertoaru Narodnog pozorišta, glumci su obišli cijeli region. Ipak, kažu, igrati predstave u manjim sredinama kao što je Nevesinje ima posebnu draž.

- Publika ovu predstavu lako prima, jer je zanimljiva i duhovita do zadnje scene. Publika nikada ne izađe ravnodušna i to je nama najbitnije - istakao je glumac Aleksandar Stojković.

Velika čast i privilegija je, kažu Nevesinjci, biti domaćin Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Glumci Narodnog pozorišta turneju završavaju večeras u Bileći, gdje će, takođe, izvesti istu predstavu.