latinica  ћирилица
21/06/2022 |  13:19 | Autor: SRNA

U Bijeljinu stigla djeca sa Kosova i Metohije

U Bijeljinu je danas doputovala grupa od dvadesetoro djece i mladih sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i Metohije u pratnji svojih roditelja, čime je započet deseti jubilarni projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".
U Bijeljinu stigla djeca sa Kosova i Metohije - Foto: RTRS
U Bijeljinu stigla djeca sa Kosova i MetohijeFoto: RTRS

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, koji je dočekao djecu u Etno-selu "Stanišići", rekao je Srni da je riječ o grupi od 40 gostiju ovog odbora koji će boraviti u Banjaluci i biće smješteni u Centru "Zaštiti me" do subote, 25. juna.

Arlov je istakao da je ovo manji dio djece iz Udruženja roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice, za čije je potrebe Odbor, zahvaljujući humanosti Republike Srpske, izgradio Dnevni centar "Podrži me-9.januar" u Kosovskoj Mitrovici, čije je opremanje u toku.

On je ranije rekao da će u subotu, 25. juna, u okviru desetog jubilarnog projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" u Srpsku stići oko 500 srpskih učenika u pratnji 45 prosvjetnih radnika sa područja cijelog Kosmeta koji će sedam dana biti gosti svojih vršnjaka u 13 gradova i opština.

Arlov je najavio da će 29. juna na jednodnevni izlet doći i četrdesetak srpske djece iz Gline na Baniji u Hrvatskoj.

Ove godine djeca sa područja cijelog Kosmeta biće smještena sedam dana u 450 porodica svojih vršnjaka širom Republike Srpske, i to iz Prijedora, Banjaluke, Gradiške, Prnjavora, Čelinca, Broda, Šamca, Pelagićeva, Doboja, Bijeljine, Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva i Trebinja.