latinica  ћирилица
21/06/2022 |  15:35 ⇒ 15:53 | Autor: SRNA

Delegacija IRB-a u Beču - Pojačana saradnja za privlačenje stranih ulagača

Delegacija Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i šef Predstavništva Srpske u Beču Mladen Filipović razmijenili su mišljenja o mogućnostima i oblicima buduće pojačane saradnje za privlačenje stranih ulagača s obzirom na to da je jačanje privrednog ambijenta u Srpskoj obostrani cilj.
Vrhovac i Filipović - Foto: SRNA
Vrhovac i FilipovićFoto: SRNA

Predstavnici IRB-a su upoznali Filipovića o investicionom profilu Srpske, kao i opština i gradova koje je izradila IRB, gdje je cilj kompletiranje i promocija tih profila, privlačenje stranih ulaganja u Republiku Srpsku, novo zapošljavanje i jačanje privrednog ambijenta, saopšteno je iz IRB-a.

Na sastanku je dogovoreno da već u narednim danima u posjetu IRB-u Republike Srpske dođe jedna austrijska kompanija.

Posjeta delegacije IRB-a Beču nastavlja se susretom sa poslovnom dijasporom u Austriji.

Za sutra je predviđena i konferencija na kojoj će učestvovati predstavnici IRB-a sa oko 40 austrijskih privrednika i organizacija, a koju organizuju Predstavništvo Republike Srpske u Austriji i Austrijsko-srpski privredni forum.

Austrijskim investitorima biće predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i kapitalni projekti Republike Srpske, opština i gradova Srpske, kao i aktivnosti koje IRB sprovodi na snažnoj promociji potencijala Srpske.

- Namjera kojom smo se vodili prilikom kreiranja investicionih profila Republike Srpske, kao i naših opština i gradova, bila je da na jednom mjestu kompletiramo sve ekonomske, ali i turističke potencijale Republike Srpske i olakšamo pristup informacijama zainteresovanim investitorima - navodi se u saopštenju.

Investicioni profili, koje će IRB predstavljati na sajmovima, kongresima, konferencijama, u predstavništvima, ambasadama i na svakom mjestu gdje postoji šansa za dobru i kvalitetnu promociju Republike Srpske, biće dostupni i na engleskom jeziku, a u planu je prevod i na druge strane jezike.