latinica  ћирилица
21/06/2022 |  15:35 ⇒ 15:35 | Autor: SRNA

Anđelković: Beograd i Banjaluku žele da posvađaju oni koji žele štetu Srbima

Politički analitičar Dragomir Anđelković istakao je da je za srpski narod veoma bitna saradnja Republike Srpske i Srbije i njihovih ključnih ljudi, a svi koji žele da srpskom faktoru nanesu štetu nastoje da Banjaluku i Beograd posvađaju, koristeći razna sredstva.
Dragomir Anđelković - Foto: RTRS
Dragomir AnđelkovićFoto: RTRS

- Za srpski narod je veoma bitna saradnja Republike Srpske i Srbije jer jedino tako zajednički mogu da brane vitalne interese, a to podrazumijeva i saradnju ljudi koji imaju ključnu ulogu u Beogradu i Banjaluci - izjavio je Anđelković za Srnu.

Što se tiče pojedinih istupa i različitih mišljenja, kaže Anđelković, ona su potpuno legitimna i normalno je da ima kritičkih mišljenja o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u Republici Srpskoj, kao što je normalno da ima kritičkih mišljenja o srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku u Srbiji i obrnuto.

- Isto tako, to važi za medijsku scenu. Ali iz takvih stvari ne treba izvoditi zaključke da je Banjaluka u sukobu sa Beogradom i Beograd sa Banjalukom. To je loše za srpski faktor, a još gore od toga je ako neko namjerno radi na svađanju Banjaluke i Beograda - rekao je on.

Prema njegovim rijeima, to nije stvar koja je legitimna u domenu unutrašnje politike, koliko god da politički faktori imaju pravo da misle drugačije i da se ne slažu, niko ne treba da radi protiv nacionalnih interesa, a to važi i za Srbiju i za Republiku Srpsku.

- Kada je riječ o strancima koji nam ne misle dobro, normalno je da oni pokušavaju da nas posvađaju, to je njihov interes. A naš interes je da takve stvari ne smijemo da dopustimo - ukazao je Anđelković.