latinica  ћирилица
21/06/2022 |  16:30 | Autor: SRNA

U fokusu izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo-Beograd

Turska pokušava pronaći način na koji bi finansirala cijeli projekat izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo-Beograd, istaknuto je danas na sastanku ministra komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojina Mitrovića sa direktorima entitetskih preduzeća za auto-puteve Elmedinom Voloderom i Slobodanom Stanarevićem.
Auto-put - Foto: RTRS
Auto-putFoto: RTRS

Mitrović je sa Voloderom i Stanarevićem razgovarao o realizaciji tog projekta, odnosno rješavanju problema finasiranja izgradnje, te definisanja dijela trase koji prolazi kroz Brčko distrikt, saopšteno je iz Ministarstva komunikacji i transporta Savjeta ministara navodi.

Na sastanku je dogovoreno da u narednih 15 dana Mitrović sa direktorima entitetskih preduzeća za auto-puteve održi novi sastanak na kojem će predložiti moguće varijante trase koja prolazi kroz Brčko distrikt i na ponuditi najbolje rješenje.

Sagovornici su razgovarali o pitanju izgradnje Јadransko-jonske magistrale, novom projektu izgradnje brze saobraćajnice od Višegrada do Trebinja te uvezivanja jedinstvene naplate putarine čime bi se olakšalo korištenje auto-puta na koridoru 5C.