latinica  ћирилица
21/06/2022 |  16:32 | Autor: SRNA

Vlada Srpske: Mediji da tačno i nedvosmisleno informišu javnost - plata premijera 4.600 KM

S ciljem objektivnog i tačnog informisanja javnosti a u vezi sa informacijama koje su se pojavile u pojedinim medijima o iznosu plate predsjednika Vlade Republike Srpske i ministara, iz Vlade su saopštili da plata predsjednika Vlade iznosi 4.600 KM u neto iznosu, odnosno 7.460 KM u bruto iznosu /prije odbitaka po osnovu pripadajućih poreza i doprinosa/.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

- Interpretacijom u pojedinim medijima stiče se utisak da predsjednik Vlade prima platu od 7.460 KM, što nije tačno - rekli su Srni u Vladi Republike Srpske, ponovivši da plata predsjednika Vlade iznosi 4.600 KM, što je iznos nakon svih odbitaka po osnovu poreza i doprinosa.

Iz Vlade podsjećaju da se odluka o povećanju plata ne odnosi samo na predsjednika Vlade i ministre, nego je odluka donesena za sve zaposlene u javnom sektoru Republike Srpske, a što je bio rezultat dogovora sa sindikatima da plate u Srpskoj budu povećane za 10 odsto.

- Žao nam je što se ovakvi podaci interpretiraju na način da se dio javnosti dovede u zabludu o tačnom iznosu plata koje primaju predsjednik Vlade i ministri, kao i ostali zaposleni u javnom sektoru Republike Srpske. S ciljem tačnog informisanja, molimo medije da na jasan i nedvosmislen način informišu građane ne samo kada je riječ o platama, već i o svim drugim temama od društvenog i drugog značaja - poručili su iz Vlade Republike Srpske.