latinica  ћирилица
22/06/2022 |  08:55 ⇒ 09:06 | Autor: RTRS

U Laktašima počinje Festival amaterskog teatra

Sedamnaesti Internacionalni festival amaterskog teatra, Laktaši 2022. počinje danas i trajaće do 26. juna u Laktašima.
Dalibor Đukić, direktor Centra za kulturu u Laktašima - Foto: RTRS
Dalibor Đukić, direktor Centra za kulturu u LaktašimaFoto: RTRS

Festival otvara Dramski studio "DASKE" iz Laktaša koji će premijerno izvesti predstavu “Štembilj”, po tekstu Aleksandra Vasiljevića, a u režiji Ognjena Todorovića.

Ovaj studio imaće još jednu premijeru u nedjelju, na zatvarawu festivala, a riječ je o prestavi "Da pričamo o ljubavi..", po tekstu Duška Radovića "Ženski razgovri", koji je, takođe, adaprirao i režirao Ognjen Todorović.

- Na festival dolazi i pozorište "Terminus A Quo" iz poljskog grada Nova Sol, “Divan Teatar“ iz Zagreba, Akademsko pozorište Studentski kulturni centar Niš, Kulturno društvo Loški Oder Škofja Loka iz Slovenije, Milanovačko pozorište iz Gornjeg Milanovca i pozorišna grupa SPKD Prosvjeta iz Prnjavora - rekao je Dalibor Đukić, direktor Centra za kulturu u Laktašima, gostujući u "Razbudilniku" Radija Republike Srspke.

Selektor ovogodišnjeg festivala je Radoslav Milenković, glumac i reditelj iz Beograda, dok stručni žiri čini Aleksandra Spasojević, glumica Dječijeg pozorišta Republike Srpske, Božana Kukilo, student 3. godine na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci Odsjeka za glumu i Belinda Stijak, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske.