latinica  ћирилица
22/06/2022 |  13:15 ⇒ 18:02 | Autor: RTRS

Predsjednica Srpske u Stanarima: Vrata republičkih institucija širom otvorena (FOTO/VIDEO)

U Stanarima je održan sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović sa načelnikom ove opštine Radojicom Ćelićem.
Željka Cvijanović u Stanarima - Foto: RTRS
Željka Cvijanović u StanarimaFoto: RTRS

- Vrata republičkih institucija širom su otvorena za sve projekte koji su značajni za građane opštine Stanari - napisala je predsjednica Srpske na Instagramu.

Ona je istakla da je mnogo toga zajedničkim snagama urađeno u prethodnom periodu, te da su danas izrazili obostranu opredijeljenost da putem čvrste saradnje nastave i ubuduće.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Stanari, Cvijanović je rekla da je na sastanku bilo riječi o projektima koje su zajednički realizovali lokalni nivo sa republičkim institucijama u koje su uložena značajna sredstva.

- Pokušavamo zajedno da uradimo da se kroz instalisanje nove poslovne zone hale, za koje je Vlada Republike Srpske u prethodnom periodu izdvojila značajna sredstva, tu dovedu investitori i otvore određeni pogoni koji bi uključivali dominantnu žensku radnu snagu - istakla je Cvijanović.

Ona je rekla da je podržala sve projekte koji su strateški važni za ovu lokalnu zajednicu - projekat podrške mladim bračnim parovima i sva davanja koja idu iz budžeta prema svim kategorijama.

Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić rekao je da je na sastanku bilo riječi o razvoju opštine, te o infrastrukturnim projektima - izgradnji Doma zdravlja, vodovoda, tržnice, sportske dvorane i industrijske zone.

On je podsjetio da je potpisan ugovor za izgradnju Doma zdravlja u vrijednosti 3,7 miliona KM, završena projektna dokumentacija i da će za 10 dana početi radovi.