latinica  ћирилица
22/06/2022 |  14:29 ⇒ 17:06 | Autor: RTRS

Veterani održali protest ispred NSRS; Posebna sjednica kada se ispoštuje procedura (FOTO/VIDEO)

U Banjaluci je danas održan protest veterana nezadovoljnih položajem boračkih kategorija.
Skup veterana - Foto: RTRS
Skup veteranaFoto: RTRS

Veterani su se prvo okupili u Parku "Mladen Stojanović", a nakon toga i pred Narodnom skupštinom Republike Srpske gdje su zatražili da se pitanje boraca nađe na dnevnom redu sjednice Parlamenta.

Veteranima su se ispred NSRS pridružili poslanici PDP-a Јelena Trivić i Ljubiša Krunić, poslanici SDS-a Nebojša Vukanović i Darko Babalj, a prethodno ih je dočekala portparolka PDP-a Anja Petrović.

Nakon razgovora sa okupljenima, opozicioni poslanici predali su zahtjev za održavanje vanrednog skupštinskog Kolegijuma kako bi se u dnevni red sjednice uvrstila i tačka o borcima. 

Potom se medijima obratio Babalj, navodeći da su klubovi poslanika SDS-a, PDP-a i DNS-a i poslanička grupa SPS-a zatražili sjednicu Kolegijuma na kojem bi bila zakazana posebna sjednica NSRS posvećena stanju u boračkoj populaciji.

Potpredsjednik NSRS Denis Šulić rekao je nakon sjednice Kolegijuma da opozicija svjesno manipuliše borcima.

Šulić je istakao da Kolegijum NSRS ne može raspravljati o posebnoj sjednici ako nije ispoštovana procedura.

- Poslanici to znaju i nisu to rekli borcima. Posebna sjednica može da se sazove sa minimalno 28 potpisa poslanika. Ako bude zahtjeva, u najkraćem roku sazvaćemo sjednicu. Do tada ne postoji mogućnost da se sazove sjednica. Niko ne sabotira sazivanje posebne sjednice. Kada se ispune mogućnosti po poslovniku sjednica će biti održama - poručio je Šulić.

Poslanici opozicije izašli su pred okupljene članove Udruženja veterana odbrambeno – otadžbinskog rata Republike Srpske da ih informišu o odluci Kolegijuma, a veterani su im poručili da su ih izdali.

Veterani su se nakon toga razišli ispred Narodne skupštine Republike Srpske.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Podsjećamo, s veteranima u Parku "Mladen Stojanović" bili su i predstavnici opozicionih stranaka - funkcioner PDP-a i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, kao i članovi njegovog kabineta.