latinica  ћирилица
22/06/2022 |  16:28 ⇒ 16:32 | Autor: SRNA

Petričević i Lazić razgovarali o formiranju industrijske zone

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao Srni da će se resorno Ministarstvo maksimalno uključiti u rješavanje zahtjeva koje je uputila opština za formiranje industrijske zone da bi došli do nivoa kada bi vlasništvo bilo na opštini Šekovići.
Šekovići - Petričević, Lazić - Foto: SRNA
Šekovići - Petričević, LazićFoto: SRNA

Petričević je najavio na sastanku sa načelnikom opštine Šekovići Miladinom Lazićem i privrednicima ove opštine da će u narednom periodu tražiti načine da određene probleme, sa kojima se privrednici susreću, prevaziđu i riješe.

On je izjavio da je privredna aktivnost Šekovića najvećim dijelom bazirana na drvoprerađivačkim kapacitetima.

- Ukazano je na određene probleme koji su manje-više poznati, a tiču se dinamike isporuke drvnih sortimenata, prije svega strateškim preduzećima koji imaju ugovore, a koji se, nažalost, u velikom dijelu ne poštuju od "Šuma" - dodao je Petričević.

On je naveo da je na sastanku bilo riječi i o pozitivnim kretanjima u oblastima poslovnog ambijenta, narudžbi i poslovanja sa inostranim partnerima, kao i o nabavci novih tehnologija.

Načelnik Šekovića Miladin Lazić zahvalio je Petričeviću na posjeti i rekao da je ovo prilika da se maknu sa "mrtve tačke" kada je u pitanju izgradnja poslovne zone u Tišči.

- Ukazali smo na problem koji imamo sa prebacivanjem vlasništva koje je sada na Republici Srpskoj, a da bismo mogli da počnemo realizaciju projekta poslovno-industrijske zone opština mora biti vlasnik zemljišta - rekao je Srni Lazić i dodao da je privreda u opštini Šekovići stabilna.

Ministar Petričević posjetio je lokalna preduzeća "Fod" koje se bavi finalnom obradom drveta i "Drinjača" proizvodnjom namještaja, rezane građe i briketa.