latinica  ћирилица
22/06/2022 |  18:01 ⇒ 18:01 | Autor: RTRS

Vrhovac za Radio Srpske: Predstavljeni investicioni potencijali Srpske

Predstavljanje obimnog investicionog katastra sa pet hiljada stranica podataka iz svih gradova i opština Republike Srpske austrijskim privrednicima i poslovnoj dijaspori, te dolazak bankara i investitora iz Tirola u Republiku Srpsku u narednih deset dana, samo su neki od rezultata dvodnevne posjete predstavnika Investiciono razvojne banke Srpske u Beču.
Dražen Vrhovac - Foto: RTRS
Dražen VrhovacFoto: RTRS

Ovo je u razgovoru za Radio Srpske izjavio direktor IRB-a Dražen Vrhovac, koji je najavio slične promocije investicionih potencijala i u drugim evropskim centrima, a uskoro i dolazak značajnih kompanija iz Grčke i Norveške.

Istakao je da potencijali koje ima Republika Srpska nisu mali.

- Blizina granice Evropske unije, ono što je njima idealno za njihovo poslovanje. Ono što je nama bilo bitno da čujemo, mnoge komanije prenose svoje proizvodnje iz Ukrajine. Traže potencijalno teritoriju gdje bi imali uslove da mogu prenijeti svoju proizvodnju. Ono što su nama saopštili je da Republika Srpska i Rumunija imaju potencijal koji njima svima odgovara i zbog poreskog sistema i zbog putne mreže i komunikacija i svih nekih parametara koje su oni nama predočili. Mi ćemo se potruditi da im pripremimo dodatne informacije koje su oni nama tražili za naredni sastanak u Banjaluci - izjavio je Vrhovac.