latinica  ћирилица
22/06/2022 |  19:47 ⇒ 19:59 | Autor: SRNA

Zaharova: Vašington zabranio specijalni let za prevoz protjeranih diplomata

Vašington nije odobrio specijalni let ruskog aviona u SAD koji je trebao da preveze kući zaposlene u ruskoj diplomatskoj misiji, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Marija Zaharova  (Foto:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) -
Marija Zaharova (Foto:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

Ona je rekla da SAD nastavljaju da sistematski nanose štetu bilateralnim odnosima, koji su na najnižem nivou.

Prema njenim riječima, Vašington se istakao u još jednom neprijateljskom potezu protiv Rusije, time što nije dozvoljen let aviona koji je trebao da vrati kući zaposlene u ruskim spoljnopolitičkim institucijama i njihove porodice, javio je TASS.

- Administracija predsjednika SAD DŽozefa Bajdena izabrala je da ignoriše činjenicu da je to, zapravo, humanitarna akcija, jer je naš avion trebao da doleti /u Ameriku/ kako bi povezao naše kolege kojima je Stejt department ranije izdao ultimatum da do kraja mjeseca moraju da napuste SAD - istakla je Zaharova.

Zaharova je naglasila da takvo "prkosno" ponašanje vlasti SAD neće proći bez odgovora.

- Kao što smo ranije upozorili, kada je ruskom avionu na specijalnom letu zabranjen ulazak, neizbježno će uslijediti kontramjere, uključujući asimetrične, o kojima ćemo ih obavijestiti kroz diplomatske kanale, u skladu sa uspostavljenom procedurom - dodala je Zaharova.