latinica  ћирилица
22/06/2022 |  21:07 ⇒ 21:07 | Autor: SRNA

Na Tvrdimićima otvorena četvrta likovna kolonija "Beli vuk"

Otvaranjem četvrte Likovne kolonije "Beli vuk" u amfiteatru na Tvrdimićima, na kojoj će priliku da stvaraju nova djela imati osam umjetnika iz Srbije i Republike Srpske, zvanično je počela tradicionalna manifestacija "Principovi dani" u Istočnom Novom Sarajevu.
Likovna kolonija"Beli vuk" - Foto: SRNA
Likovna kolonija"Beli vuk"Foto: SRNA

Otvarajući ovogodišnju Likovnu koloniju direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Mladen Јanković istakao je da mu je čast što vodi instituciju koja organizuje jedan ovakav umjetnički događaj zbornog karaktera.

Јedan od organizatora kolonije Miloš Popović rekao je novinarima da su učesnici došli iz Novog Sada, Kragujevca, Beograda, Višegrada, Bileće, Trebinja i Istočnog Sarajeva, te da se iz godine u godinu trude da ovu manifestaciju podignu na jedan viši nivo.

Dušan Nedov Prodana iz Žablja kod Novog Sada, koji po treći put učestvuje na ovoj koloniji, naglasio je da je redovan učesnik jer se divno osjeća među svojim narodom, kao i da su Tvrdimići predivno mjesto koje inspiriše umjetnika.

Prodana je podsjetio da je prošle godine naslikao portret legendarnog ratnog hirurga Miodraga Lazića, a da je ove planirao da to budu portreti svetog Petra Zimonjića i velikog srpskog književnika Mome Kapora.

On je dodao da se svake godine trudi da naslika portrete koji neće pasti u zapećak.

Radovi koji su nastali na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji "Beli vuk" biće predstavljeni u ponedjeljak, 27. juna, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sa početkom u 19.00 časova.