latinica  ћирилица
23/06/2022 |  10:40 ⇒ 14:36 | Autor: SRNA

Cvijanović: Opozicija sposobna jedino za političko lešinarenje

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da su opozicionari izgubili sve i jednu temu kojom bi se nametnuli kao neko ko može bilo kome bilo šta da riješi u društvu, te da su sposobni samo za političko lešinarenje.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Tako posmatram i izjavu Mirka Šarovića o borcima jer je on imao priliku da zajedno sa PDP-om učini nešto za borce, a nije kao što nije ni za penzionere, policajce, prosvjetare, studente, učenike, poljoprivrednike, radnike ili socijano ugrožene stanovnike - istakla je Cvijanović u izjavi za Srnu.

Upitana da prokomentariše Šarovićevu izjavu da su opozicioni poslanici izašli juče pred borce jer su Narodna skupština i institucije Srpske zatvorene za njihove probleme, predsjednik Republike je rekla da su upravo opozicionari zloupotrijebili veterane i u svojoj političkoj nemoći pokušali preko njih osvojiti poneki politički poen, a ne vlast kako to govori Šarović.

- Nije ni čudno što su to učinili, jer pred svake izbore oni nekoga nastoje izmanipulisati, ovaj put borce, za prošle izbore porodičnu tragediju, a nakon toga i građane zaklinjući se javno pred kamerama da neće preuzeti poslaničke mandate, a onda su, ipak, potrčali i sjeli u poslaničke klupe - podsjetila je Cvijanović i upitala ima li bar nešto u čemu oni mogu biti dosljedni?

Što je onda čudno, rekla je Cvijanovićeva, što se opozicionari juče kao pijavice lijepe za borce nudeći im isprazna obećanja.

- Neki su ih prozreli i izviždali, drugi se ogradili od politike. Vlast ne dijeli ni borce, ni građane, ali to uporno radi opozicija. Institucije su posvećene rješavanju pitanja i boraca i svih drugih građana Republike Srpske za razliku od opozicije sposobne jedino za političko lešinarenje poput jučerašnjeg - zaključila je predsjednica Srpske.