latinica  ћирилица
23/06/2022 |  12:58 ⇒ 17:25 | Autor: RTRS

Predsjednica Srpske u Vlasenici: Podrška dobrim projektima (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u posjeti je Vlasenici.
Cvijanović u Vlasenici - Foto: RTRS
Cvijanović u VlaseniciFoto: RTRS

Predsjednica Cvijanović sastala se sa rukovodstvom opštine Vlasenica, nakon toga i sa sportistima ove opštine.

Foto: RTRS

Predsjednica i načelnik opštine Miroslavom Kraljević razgovarali su o realizaciji započetih projekata i onih koji su planirani u narednom periodu.

Predsjednica Srpske je istakla da saradnja lokalnih zajednica i republičkim institucijama uvijek daje dobar rezultat - izgrađene objekte, bolju putnu infrastrukturu, kao i druge brojne projekte.

- Imamo i ulaganje koje se odnosilo na fakultet, pravljenje novih kapaciteta u vrtiću i rekonstrukciju škola - rekla je Cvijanović.

Predsjednica Cvijanović je podržala dobre projekte u ovoj opštini, navodeći da je najvažniji projekat koji se odnosi na turistički kompleks i skijališta "Igrište".

- Zahvalna sam načelniku i njegovom timu koji predano rade i kandiduju projekte koji su važni za život u ovoj opštini - istakla je ona.

Foto: RTRS

Predsjednica Srpske je naglasila da je posebno u ovoj opštini raduje odnos prema djeci i sportskim kolektivima, a i ona se danas sastala sa sportistima ove opštine.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

- Ljudi u to ulažu puno napora i ti napori su krunisani uspjesima. Danas sam imala priliku da razgovaram sa ovim divnim djevojčicama koje predano rade, treniraju, a i odlični su učenici - istakla je Cvijanović.

Kraljević je rekao da su ključna tema današnjeg razgovora sa predsjednicom Srpske bili projekti ski-centar "Igrišta" i poslovna zona, čija je realizacija već počela, a doprinijeće boljem životu ne samo u Vlasenici, nego i čitavoj regiji.

- Razgovarali smo o svim tema koje su značajne za život u ovoj lokalnoj zajednici, kao i o projektima koje smo započeli zajedničkim snagama, od republičkih institucija do Vlade Srpske i naravno srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika - rekao je Kraljević.

Kraljević je dodao da su razgovarali i o projektima koje su do sada uradili, koji su poboljšali život u opštini, kao i o završetku radova na studentsko-đačkom domu, centralnom trgu, spomeniku i drugim infrastrukturnim projektima.

Predsjednica Cvijanović je posjetila i vlasenički Dom zdravlja gdje je razgovarala sa direktorom Gordanom Krstić i zaposlenima u toj zdravstvenoj ustanovi.

- Iz budžeta predsjednice Republike izdvojili smo sredstva za nabavku stomatološke stolice za ovu zdravstvenu ustanovu, što će u ovoj oblasti svakako unaprijediti kvalitet zdravstvene usluge - napisala je Cvijanović na svom Instagram nalogu.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Krstićeva je zahvalila predsjednici Srpske na pomoći i podršci koju pruža Domu zdravlja, te ukazala na probleme i u kojim segmentima im je potrebna pomoć.

Naglasila je da će zahvaljujući 25.000 KM, koje je izdvojila Cvijanović, ova ustanova uskoro dobiti stomatološku stolicu i time riješiti problem stomatološke službe.

- Imali smo podršku unazad nekoliko godina od predsjednice Cvijanović i od lokalne zajednice, dobili smo novi sanitet, riješili problem rendgen aparata, uspjeli smo da kupimo novu opremu i unaprijedimo funkcionisanje ove ustanove - rekla je Krstićeva novinarima.

Dodala je da su od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Vlade Srpske nedavno dobili i mobilni rendgen aparat.