mtel
latinica  ћирилица
23/06/2022 |  13:01 ⇒ 16:46 | Autor: RTRS

Za besplatne udžbenike 4,5 miliona KM

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola u školskoj 2022/2023. godini za čiju nabavku su planirana budžetska sredstva od 4,5 miliona KM.
Školske knjige -
Školske knjige

Za školsku 2022/2023. godinu udžbenici će biti obezbijeđeni svim učenicima prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola, zatim đacima osnovnih škola koji su pobjednici republičkog takmičenja, kao i učenicima od petog do devetog razreda koji su treće i naredno dijete po redu rođenja u porodici sa troje i više djece.

Prema podacima kojima raspolaže Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, u školskoj 2022/2023. godini, na osnovu navedenih kategorija, udžbenici će biti obezbijeđeni za oko 44.600 učenika.

Takođe, Ministarstvo porodice, omladine i sporta obezbijediće udžbenike za odlične učenike iz porodica sa četvoro i više djece i to za djecu od petog do devetog razreda i za školsku 2022/2023. godinu.

Sredstva za nabavku tih udžbenika planirana su da bi se doprinijelo ostvarivanju zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske i mjera definisanih programom Populacione politike, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na sjednici je donesena i odluka o izmjenama i dopunama Odluke o određivanju prioritetnih projekata iz Programa javnih investicija Republike Srpske za finansiranje iz budžeta u ovoj godini, prema kojoj je lista prioriteta dopunjena sa 22 nova projekta.

Opširnije možete pročitati ovdje.