latinica  ћирилица
23/06/2022 |  13:18 ⇒ 16:46 | Autor: SRNA

Radnici Šuma Srpske stupaju u štrajk ako ne bude povećanja plate

Sindikat šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske saopštio je danas da će radnici preduzeća Šume Republike Srpske uskoro stupiti u štrajk ukoliko ne bude povećanja plate.
Šume Srpske -
Šume Srpske

Iz Sindikata podsjećaju da je u posljednjih 14 godina cijena rada u preduzeću Šume Republike Srpske povećana za samo 10 KM, a da je danas aktuelna galopirajuća inflacija i rast cijena osnovnih životnih i ostalih namirnica.

U saopštenju se navodi da od aprila Јedinstvena udružena sindikalna organizacija u Šumama svakodnevno traži pregovore sa upravom preduzeća o povećanju cijene rada, ali da ih uprava, umjesto konkretnog dogovora sa sindikatom, upućuje da od Vlade Republike Srpske traže povećanje cijene šumskih drvnih sortimenata.

- Ukoliko uprava Šuma do sutra konkretno ne odgovori na naše zahtjeve, a u korist radnika zaposlenih u ovom preduzeću, od ponedjeljka /27. juna/ počinju prve najave štrajkova po šumskim gazdinstvima. Adresa za pregovore o povećanju cijene rada nije Vlada, već uprava preduzeća, a Vlada je jedini vlasnik ovog preduzeća - dodaje se u saopštenju.