latinica  ћирилица
23/06/2022 |  16:08 ⇒ 17:20 | Autor: SRNA

Gojković: Nastojimo da svim radnicima obezbijedimo veće plate

Direktor Šuma Republike Srpske Slaven Gojković rekao je Srni da ova firma traži najbolje rješenje da se svim radnicima obezbijedi znatno povećanje plata.
Slaven Gojković - Foto: RTRS
Slaven GojkovićFoto: RTRS

- Nadam se da ću već tokom naredne sedmice imati neke konkretne stvari u vezi s tim šta možemo uraditi na tom planu - rekao je Gojković.

On je rekao da je informisan o zahtjevima sindikata koji žele povećanje plata radnika za nekih 20 odsto, te da je na sastancima s njima iznio podatke kako bi se stvari na tom planu mogle rješavati kada je riječ o obezbjeđivanju izvora prihoda za data povećanja.

- Radimo na tome i rješavaćemo stvari u nadi da ćemo uskoro i zajednički postići određeno zajedničko rješenje - rekao je Gojković.

Sindikat šumarstva, prerade drveta i papira Srpske saopštio je danas da će radnici preduzeća Šume Republike Srpske uskoro stupiti u štrajk ukoliko ne bude povećanja plate.

Iz Sindikata podsjećaju da je u posljednjih 14 godina cijena rada u preduzeću Šume Republike Srpske povećana za samo 10 KM, a da je danas aktuelna galopirajuća inflacija i rast cijena osnovnih životnih i ostalih namirnica.