latinica  ћирилица
23/06/2022 |  19:25 ⇒ 20:19 | Autor: SRNA

Tri decenije Crvenog krsta jubilej je i Srpske i svih njenih građana (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras na Palama da je obilježavanje 30 godina Crvenog krsta Srpske veliki jubilej ne samo ove humanitarne organizacije nego i cijele Republike Srpske i njenih građana.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

Podsjećajući da mnoge institucije Srpske ove godine obilježavaju 30 godina postojanja, Cvijanović je rekla da je Crveni krst Republike Srpske pokazao neraskidivu vezu sa institucijama i njihovim naporima da se pomogne ljudima kad god je to potrebno.

- Aktivizam koji oni pokazuju jeste aktivizam koji zaslužuje Republika Srpska - da imamo ovakvu jednu organizaciju i predane radnike, ljude velikog srca, plemenite koji ne gledaju na svoj lični komfor, nego svaki put kada je u pitanju neka nevolja, potreba ili bilo šta drugo da se nađu pri ruci onima kojima je to potrebno - istakla je Cvijanović.

Ona je dodala da Crveni krst Republike Srpske ima odličnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja Srpske i drugim republičkim, kao i lokalnim institucijama.

- Uvijek smo upućeni na njih i na njih se naslanjamo - naglasila je predsjednik Srpske.

Čestitajući jubilej Crvenom krstu, Cvijanovićeva je zahvalila za mnoge zajedničke akcije ove humanitarne organizacije i institucija Srpske, uključujući i u vrijeme pandemije virusa korona kada je pružena pomoć najstarijoj populaciji, koja je obezbijeđena zaštitnim maskama i nekim drugim potrepštinama.

- Taj prvi aktivizam bio je nešto što je potom iniciralo mnogo drugih organizovanih akcija koje su slijedile primjer Crvenog krsta - zaključila je Cvijanović u izjavi medijima uoči svečane akademije povodom 30 godina Crvenog krsta Republike Srpske.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je večeras na Palama da je Crveni krst Srpske nezamjenjiva organizacija koja je dugi niz godina uvijek tu za sve građane Republike Srpske.

- Mnogo toga je Crveni krst Republike Srpske prošao - od ratnih stradanja, izbjeglištva, požara, poplava, mećava, pa i pandemije u protekle dvije godine - rekao je Šeranić novinarima.

Prema njegovim riječima, Crveni krst bio je nezamjenjivi dio u saradnji sa svim vladinim institucijama kada god je to trebalo, bilo da se radi o dostavi lijekova, distribuciji hrane, njegovanju starih.