latinica  ћирилица
24/06/2022 |  09:42 ⇒ 09:42 | Autor: SRNA

Predstavništvo u Beču nastaviće da podržava srpske klubove

U Lincu su otvorene nove prostorije koje će za svoje aktivnosti koristiti Zajednica srpskih klubova u Gornjoj Austriji, saopšteno je iz Predstavništva Srpske u Beču iz kojeg poručuju da će nastaviti da podržavaju srpske klubove i udruženja širom Austrije u realizaciji njihovih programa i u kontaktima sa lokalnim zajednicama i institucijama u ovoj zemlji.
Beč - Foto: RTRS
BečFoto: RTRS

Zajednički cilj je da se rad klubova i udruženja održi i unaprijedi, te da se nastave aktivnosti od značaja za brojnu srpsku zajednicu u Austriji, navodi se u saopštenju povodom sinoćnjeg otvaranja novih prostorija.

Novo sjedište za krovnu organizaciju srpske dijaspore u Gornjoj Austriji obezbijeđeno je uz podršku institucija Republike Srpske i Srbije, a osnovni cilj je da u zajedničkom prostoru budu realizovani različiti društveni i kulturni programi, te okupljaju članovi srpskih klubova i udruženja iz Austrije.

"Nakon izazova sa kojima smo se suočili zbog pandemije virusa korona, veliko je zadovoljstvo vidjeti da se srpska zajednica ponovo okuplja i realizuje različite aktivnosti. Srpski klubovi u Austriji predstavljaju mjesto na kojem se ujedinjuje srpska dijaspora i organizacijom brojnih manifestacija nastoje sačuvati naše običaje, kulturu i tradiciju", rekao je šef Predstavništva Srpske u Beču Mladen Filipović.

On je istakao da je zato važno da podržati njihov rad i aktivnosti.

U Zajednici srpskih klubova Gornje Austrije ističu da će vrata Zajednice uvijek biti otvorena za sve članove srpskih klubova i udruženja, te se nadaju da će zajednički realizovati brojne aktivnosti.