latinica  ћирилица
24/06/2022 |  11:50 | Autor: SRNA

Šeranić: Isti kvalitet zdravstvene zaštite za sve građane

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao je da se žurno ide u rekonstrukciju i izgradnju novih objekata u Srpskoj s ciljem da se svakom građaninu omogući isti kvalitet i efikasnost zdravstvene zaštite.
Alen Šeranić (Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC) -
Alen Šeranić (Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC)

- Kroz opremu, prostor i školovanje kadra mislim da ćemo u tome i uspjeti - rekao je Šeranić u Foči na otvaranju 13. simpozijuma Udruženja hirurga Republike Srpske i Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva iz Srbije sa međunarodnim učešćem.

On je istakao da je važno da se u okviru Zakona o zdravstvenoj zaštiti prepozna i uvaži struka.

- Sve hirurške sale u Republici Srpskoj će biti telemobilne i povezane, radimo na digitalizaciji zdravstva i to su velike stvari. Nijednog trenutka razvoj zdravstvenog sistema u Srpskoj neće da stane, upravo zahvaljujući ovakvim stručnim kongresima - rekao je Šeranić.

On je naglasio da hirurzi u ovim teškim trenucima nisu stali i svoj posao tokom pandemije virusa korona obavljali su profesionalno i časno, te izrazio nadu da će im biti omogućeno da u narednom periodu rade kao i prije pandemije.

Šeranić je dodao da se interdisciplinarnost, internacionalizacija, ideje i inovativnost moraju razvijati kroz zdravstveni sistem.

On je zahvalio svim ljekarima i medicinskom osoblju za saradnju sa resornim ministarstvom, a sve u interesu građana Republike Srpske.