latinica  ћирилица
24/06/2022 |  12:23 ⇒ 12:30 | Autor: RTRS

Prijedor: Na trgu održan koncert gradskog hora (VIDEO)

Brojni Prijedorčani uživali su sinoć na Trgu majora Zorana Karlice u koncertu Gradskog hora „Prijedor“. Više od stotinu članova ovog hora publici se predstavilo obradama poznatih domaćih i stranih pop i rok hitova, narodnih pjesama i muzike iz filmova.
Koncert Gradskog hora "Prijedor" - Foto: SRNA
Koncert Gradskog hora "Prijedor"Foto: SRNA

Pred prijedorskom publikom nastupile su tri selekcije Gradskog hora “Prijedor“ - najmlađe pčelice, starosti do osam godina, zatim juniori, uzrasta od petog do devetog razreda osnovne škole i seniori, od prvog razreda srednje škole i dalje bez starosnog ograničenja.

Na repertoaru su bili dobro poznati domaći i strani hitovi, uz instrumentalnu pratnju, aranžirani na poseban način.

Koncert je putem lajv-strima prenošen u 58 zemalja, budući da je ovaj hor jedini u BiH član Evropske horske asocijacije. Plan je da ovakvi nastupi u Prijedoru prerastu u tradiciju. Posebna pažnja posvećena je repertoaru.

- Koncert je nešto baš posebno, nešto što naši Prijedorčani nisu čuli, u stvari nije ni regija čula, zato što se radi o pop, rok, zabavnim, stranim kompozicijama, koje su horski urađene, i uz to još idu na instrumentalnu pratnju - rekao je dirigent Aljoša Novaković.

Manifestaciju je podržao i grad Prijedor.

- Večerašnji koncert je nešto spektakularno, nešto jedinstveno u Republici Srpskoj. Gradski hor za ove dvije ili tri godine postojanja plijeni publiku ne samo u gradu Prijedoru nego i šire - istakla je načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora Monja Kasalović.

Koncert Gradskog hora “Prijedor“ jedna je od ukupno 50 manifestacija koje će biti održane u okviru “Prijedorskog ljeta kulture“.