latinica  ћирилица
24/06/2022 |  13:24 ⇒ 13:50 | Autor: SRNA

Pavić: Trivićeva podriva zemlju sastancima sa Šmitom

Politički analitičar Aleksandar Pavić ocijenio je da potpredsjednik PDP-a i kandidat opozicije za predsjednika Republike Srpske Јelena Trivić razgovorima sa Kristijanom Šmitom, koga Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika u BiH, podriva zemlju.
Aleksandar Pavić -
Aleksandar Pavić

Pavić je istakao da Trivićeva radi isto što i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji se nedavno, takođe, sastao sa Šmitom.

- Vidi se da oni pokazuju lojalnost zapadnim ambasadama, a ne Republici Srpskoj. Јednostavno, ovo što je uradila Trivićeva je podrivanje države i neko ko to radi ne može da je vodi - rekao je Pavić za Srnu.

On smatra da je Trivićeva odlukom da se sastane sa Šmitom u Banjaluci pokazala da je potpuno isto dati državu u ruke njoj ili nekom strancu.

- Nikakve razlike u tome nema, jer ako ti ideš direktno protiv države, onda si antidržavni element. Ona /Trivićeva/ da sedne na bilo koju visoku funkciju, bolje je da direktno postanemo 51. država SAD ili da se proglasimo za protektorat Brisela - ocijenio je Pavić.

Prema njegovom mišljenju, Trivićeva je organizacijom jučerašnjeg sastanka sa Šmitom u Banjaluci napravila dva ogromna prekršaja.

- Prvi se tiče državne politike, a drugi je taj što ona prihvata nekog kolonijalnog upravnika, koga ne priznaju ni Rusija ni Kina, saveznici Srpske - zaključio je Pavić.