latinica  ћирилица
24/06/2022 |  13:25 ⇒ 13:38 | Autor: SRNA

Podrška Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu u Banjaluci

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske podržaće organizaciju Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama za juniore i mlađe seniore "Banjaluka-Vrbas 2022", koje će biti održano u avgustu, rekla je danas resorni ministar Sonja Davidović.
Evropsko prvenstvo (Foto: Ustupljena fotografija) -
Evropsko prvenstvo (Foto: Ustupljena fotografija)

Davidovićeva, koja je danas posjetila kajak kanu stazu u kanjonu Tijesno i razgovarala sa rukovodstvom Kajak kanu kluba Vrbas M:tel, naglasila je da je ova staza dobro poznata u svijetu i da ima najviše zvaničnih trka pod okriljem Svjetske kajakaške federacije u proteklih 11 godina.

- Na ovoj stazi su održana brojna evropska i svjetska prvenstva, a vrijedni ljudi iz Kajak kanu kluba Vrbas M:tel uspjeli su, uz pomoć donatora, da saniraju štete prouzrokovane poplavama 2014. godine i nastave sa organizacijom sportskih događaja koji su proslavili Banjaluku i Republiku Srpsku - rekla je Davidovićeva za Srnu.

Direktor Kajak kanu kluba Vrbas M:tel Nikola Stanković zahvalio je resornom ministarstvu za podršku i istakao da je riječ o kontinuiranoj i dobroj saradnji u svim značajnim takmičenjima, ali i redovnim aktivnostima.

- Banjaluka i kajak-kanu staza u Tijesnom su postali svjetski kajakaški centar i jedini smo u svijetu koji su u ovom olimpijskom sportu organizovali sva zvanična takmičenja u svim uzrasnim kategorijama i 11 godina u nizu dočekujemo najbolje evropske i svjetske kajakaše i kanuiste na takmičenjima Svjetske kajakaške federacije - naglasio je Stanković.

Grad Banjaluka i Kajak kanu klub Vrbas M:tel u avgustu će biti domaćini Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama za juniore i mlađe seniore "Banjaluka-Vrbas 2022".