latinica  ћирилица
24/06/2022 |  13:49 ⇒ 16:35 | Autor: SRNA

Žunić: Sastanak Trivićeve sa Šmitom nije razgovor nego kapitulacija

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je da je Јelena Trivić, sastankom sa Kristijanom Šmitom, jasno dala do znanja da joj Narodna skupština Srpske ne znači ništa, niti joj išta znače građani koji su izabrali svoje predstavnike u Narodnu skupštinu.
Igor Žunić - Foto: RTRS
Igor ŽunićFoto: RTRS

- Trivićeva je jasno pokazala da je put koji će slijediti put prihvatanja politike koje promoviše Šmit, a to je put centralizacije BiH i politike građanske BiH kako je zamišlja bošnjačka politička elita i njihovi mentori iz dijela zapadnih ambasada - istakao je Žunić.

On je naglasio da ne treba imati bilo kakve sumnje da je taj pakt davno skrojen i potpisan i da je PDP otvoreno stao iza stavova da BiH treba da postoji kao država koja će funkcionisati po principu jedan čovjek - jedan glas.

- Ranije sam vjerovao da Јelena Trivić ne može prepoznati put kojim je krenula jer realno nikada nije ni upravljala političkim procesima, čak ni u mjesnoj zajednici. Međutim, jasno je da jučerašnjim sastankom sa Šmitom pokazala da je otvoreno stala iza strategije koju već dugo priprema sarajevska čaršija. Za provođenje te strategije, u ovim okolnostima, potrebna im je i podrška iz srpskog korpusa i očigledno da su je pronašli u PDP i njihovim kandidatima za najviše funkcije. I ja se slažem da treba razgovarati sa svima ali ovaj sastanak sa Šmitom nije razgovor, to je otvorena promocija politike koja odudara od interesa Republike Srpske i zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske - naglasio je Žunić za Srnu.

On je konstatovao da to nije razgovor nego kapitulacija zarad obećane podrške da se dođe do vlasti i fotelje koju tako dugo čekaju.

- Za tu fotelju PDP je spreman i da manipuliše borcima, da obećava kule i gradove, da pravi razdor u odnosima Srbije i Srpske i da obeća sve ono što stranci skroje u svojim geopolitičkim kuhinjama. Takva politika je opasna za budućnost Republike Srpske i siguran sam da će građani tu opasnost prepoznati i na izborima jasno pokazati šta misle o promoterima takve politike - zaključio je Žunić.