latinica  ћирилица
24/06/2022 |  15:42 | Autor: SRNA

"Elektrosever" dobio licencu za rad

Regulatorna agencija za električnu energiju u Prištini odbrila je danas firmi "Elektrosever" licencu za snabdijevanje potrošača električnom energijom na području opština Leposavić, Zvečan, sjeverna Kosovska Mitrovica i Zubin Potok, prema dogovoru iz Brisela, postignutom ove sedmice.
Struja - Foto: RTRS
StrujaFoto: RTRS

Odluka je donesena jednoglasno, saopšteno je iz ove agencije,

"Elektrosever" je 28. decembra 2020. godine uputio agenciji zahtjev za izdavanje dozvole za snabdijevanje električnom energijom.

- Zahtjev za licenciranje je ispravno opisan hronološki. Ova licenca znači da će se kupci snabdevati po neregulisanim /slobodnim/ cenama, što znači da će se kupci snabdevati po cenama koje nudi ovaj "Elektrosever" - rekao je predsjednik Agencije Imer Fejzulahu naglašavajući da će "tarife za korištenje tržišne prenosne mreže dobavljača biće obavezne i primenjivaće se na celoj teritoriji" takozvane Republike Kosovo.

Delegacije Beograda i Prištine u utorak su u Briselu usvojile mapu puta za primjenu sporazuma o energetici usvojenog 2013. godine.

Tim sporazumom, "Elektrosever" kompanija u vlasništvu Srbije osnovana na Kosovu snabdijevaće strujom potrošače u četiri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na sjeveru.