latinica  ћирилица
24/06/2022 |  16:19 ⇒ 18:01 | Autor: RTRS

Protest mještana Donjih Kola - gradonačelnik da ispuni obećanje (VIDEO)

Mještani banjalučke Mjesne zajednice Donja Kola protestovali su danas ispred Gradske uprave.
Donja Kola - protesti - Foto: RTRS
Donja Kola - protestiFoto: RTRS

Tražili su da se ispuni obećanje koje je dao gradonačelnik Draško Stanivuković da će riješiti problem snabdijevanja ovog naselja vodom. Mjesecima, kažu, nemaju osnovne uslove za život, a godinama čekaju da se riješi pitanje vodosnabdijevanja.

A zbog vode i osnovnih uslova za život iz Donjih Kola mještani su danas došli ispred Gradske uprave Banjaluka .Traže da gradonačelnik Draško Stanivuković ispuni ono što je obećao prije deset dana. Obećanje nije ispunio i 30 domaćinstava ovog naselja i dalje nema vodu ni za piće .

- Prije deset dana je došao gradonačelnik i rekao da će slati cisterne vode ja sam ih zvao oni žele da mi plaćamo cisterne,ne možemo da plaćamo vodu dva puta.Želimo da nam dovoze 25 cisterni vode sedmično,a od avgusta su obećali početi sa radovima - rekao je predsjednik MZ Donjih Kola Srđan Ćutković.

Mještani su danas bili i ispred Vodovoda, jer kažu da redovno plaćaju, a vode nemaju već dva mjeseca. Ne mogu više čekati da neko počne da radi svoj posao, jer temperature prelaze i 35 stepeni.

Vode nema za osnovne životne potrebe, a za stoku treba i desetine litara samo za jedan dan. Gradonačelnik je danas dao novo obećanje -dovoljne količine vode, ali u cisternama.

- Mi smo uvjereni da put počinjemo 100 odsto, a u drugoj polovini avgusta i vodu. Više nije ništa u našim rukama, procedura traje mjesecima - izjavio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Mještani Donjih Kola početkom juna mirnim protestom iskazali su nezadovoljstvo ne samo zbog vode već i ostalih mnogobrojnih problema.

Voda je trenutno najveći.Čekaju cisterne, a kažu, uskoro će i avgust pa će vidjeti da li će biti ispunjeno još jedno obećanje gradonačelnika.