latinica  ћирилица
24/06/2022 |  19:31 ⇒ 20:49 | Autor: SRNA

Cvijanović: Olakšati život oboljelima od dijabetesa (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Trebinju da u Srpskoj i dalje treba širiti znanje na planu liječenja, sanacije i prevencije dijabetesa, a sve u cilju da se olakša život oboljelima u sinergiji lokalnih i republičkih vlasti.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanović je rekla novinarima da je to uzvišeni cilj Udruženja dijabetičara Trebinje, ali i drugih organizacija ovog tipa u Srpskoj.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

- Svi oni nastoje da pomognu svojim korisnicima. S njima, ali i drugima ćemo nastaviti dobru saradnju i bićemo im na raspolaganju, kako sa aspekta lokalnih tako i republičkih vlasti, a sve da bi se pacijentima omogućio lakši i bolji život, te svaka vrsta medicinske pomoći - rekla je Cvijanović nakon sastanka u Trebinju sa predsjednikom Udruženja dijabetičara u ovom gradu Nadom Bijedić.

Željka Cvijanović u Trebinju (Foto: RTRS)

Cvijanović je navela da je sa predstavnicima trebinjskog Udruženja dijabetičara razgovarala i o nabavci medicinskog materijala poput trakica, senzora i slično.

- Ovakvim aktivizmom udruženja budi se svijest institucija da je potrebno reagovati. Dakle, idemo da unapređujemo stvari i da u narednom periodu saslušamo šta su potrebe i brzo reagujemo. Iako je ovo udruženje lokalnog karaktera, ono je na raspolaganju i na usluzi ljudima iz cijele Hercegovine što pokazuje da zaslužuje da preraste u regionalno - rekla je Cvijanović.

Ona je ponovila da je važna uloga ovakvih udruženja, da se pokaže sinergija i tijesna saradnja lokalnih i republičkih vlasti radi koristi za dijabetičare.

- Činjenica je da postoji dosta dobrih prijedloga ovakvih udruženja koja su inicijatori dobrih stvari i rješenja kojima mogu doprinijeti i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske i naš Fond zdravstvenog osiguranja - rekla je Cvijanović.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da Udruženje dijabetičara u tom gradu djeluje regionalno, zbog čega zaslužuje svaku podršku lokalne i republičke vlasti da bi se olakšao život oboljelima.

Ćurić je rekao danas novinarima da je cilj imati što manje oboljelih, te da će se na tome konkretno raditi o čemu govori i novouvedena budžetska stvaka za nabavku senzora.

Predsjednica Udruženja dijabetičara Trebinje Nada Bijedić, koja je prisustvovala sastanku, rekla je da je Cvijanovićeva obećala pomoć ovoj organizaciji u skladu sa mogućnostima.

Ona je zahvalila predsjednici Srpske i rekla da na planu pomoći dijabetičarima sarađuju sa ostalim udruženjima tog tipa, ali i zdravstvenim institucijama, lokalnim i republičkim vlastima.