latinica  ћирилица
25/06/2022 |  15:58 ⇒ 16:00 | Autor: SRNA

Vlada će postupati u skladu sa zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima

Vlada Republike Srpske postupaće u skladu sa Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima Srpske koji stupa na snagu 28. juna i poštovati propisane obaveze, s obzirom da je taj zakon usvojila Narodna skupština i prošao je sve predviđene procedure, rečeno je danas Srni u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite.
Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite (foto: Ilustracija) -
Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite (foto: Ilustracija)

- Zakonom je predviđeno uspostavljanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske, a propisano je da Vlada Srpske u određenom roku imenuje direktora i druga tijela agencije, što će biti poštovano - navode u resornom ministarstvu.

Podsjećaju da je proces osnivanja Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH trajao godinu dana od trenutka stupanja na snagu Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima BiH, iako se osnivanje te agencije oslanjalo na do tada postojeću Agenciju za lijekove Republike Srpske i na njen rad.

- Kako je i ranije rečeno iz Vlade Republike Srpske, donošenje Zakona o uspostavljanju Agencije za lijekove Republike Srpske motivisano je prvenstveno brigom za adekvatnu zaštitu zdravlja stanovništva u izazovnoj situaciji i vremenu pandemije virusa korona - navode u resornom ministarstvu.