latinica  ћирилица
25/06/2022 |  16:43 ⇒ 19:03 | Autor: SRNA

Cvijanović: Ne znam čime ima da se pohvali SDS, njihov patriotizam vidjeli smo u Sarajevu

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da ne zna čime se to ima pohvaliti SDS za vrijeme svoje vlasti nekada u Republici Srpskoj, a ne tako davno i na nivou BiH.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

Koliko su bili patriote, istakla je Cvijanović, vidjelo se po tome što su na svaki mogući način, sjedeći u Sarajevu, ignorisali zvanične stavove Vlade i drugih institucija Republike Srpske, prijetili i mahali prstom po Narodnoj skupštini Republike Srpske, a kako tada, tako i sada, napuštali parlament svaki put kad se raspravljalo o važnim temama.

Cvijanović je za Srnu istakla da je to vjerovatno zato što ili nemaju stav ili ne smiju da ga saopšte.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Mladena Bosića da se od Cvijanović, kako kaže, ne može očekivati argumentovana rasprava o činjenicama, već lične uprede i diskvalifikacije, potpredsjednik SNSD-a je odgovorila da uopšte ne daje lične kvalifikacije i da komentariše stanje stvari u SDS-u kako to rade i mnogi njihovi članovi i onako kako Bosić i ostali komentarišu SNSD i druge partije.

- Za prošle opšte izbore slušali smo njihove prognoze kako će se SNSD raspasti i upoređivali to sa sudbinom DS-a iz Srbije. Desilo se da su oni negdje usput izgubili brojne glasače, a SNSD ostao jak. Onda su za lokalne izbore predviđali da će SNSD osvojiti možda tek desetak opština, a osvojili smo više od 40 - podsjetila je Cvijanović.

Ona je navela da su se i za prošle izbore "nadali i priželjkivali" kandidate SNSD-a, i naglasila da je SNSD tu gdje jeste, onako kako su pokazali i izborni rezultati.

- Za ove izbore kukaju što sva opozicija ne stoji uz njihovog kandidata, a jedva se i sami dogovorili ko će to biti. I kad bi bili skupa, zavadili bi se za pet dana i ne znam šta bi to donijelo građanima osim haosa i stagnacije - zaključila je Cvijanović.