latinica  ћирилица
25/06/2022 |  19:53 | Autor: SRNA

Mazalica: Јedina konstanta političkog djelovanja Јelene Trivić - izdaja

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica istakao je da su jedini uspjesi Јelene Trivić to što je pogazila sva obećanja i odrekla se onih koji su je podržavali, pobjegla sa svakog važnog glasanja i postala vazal svima koji srpskom narodu i Republici Srpskoj žele samo najgore.
Srđan Mazalica - Foto: RTRS
Srđan MazalicaFoto: RTRS

- Za kratko vrijeme svoje političke karijere uspjela je mnogo. Ali samo obećati. Јoš više je uspjela postati najveća politička podvala Srbima i Republici Srpskoj. Mnoge u koje se zaklinjala sada više ne spominje. Napuštala je stranke u kojima nije dobila ono što je zacrtala. Pravila je prijateljstva samo onda kad su joj trebala. Postoji samo jedna konstanta njenog političkog djelovanja - izdaja - naglasio je Mazalica u izjavi za Srnu.

On je podsjetio da je Јelena Trivić u jednom snimljenom i objavljenom razgovoru rekla svom stranačkom kolegi, pričajući o drugima, "koliko puta smo se posvađali na mrtvo ime".

- Sjećamo se i prijetnji smrću portparolki jer je nije najavila kako treba, pa i prijetnji "ukopavanjem" kandidatu sa liste. Za koliko ovakvih ispada ne znamo, jer niko nije objavio ni snimio? Da li je kvalitetno pisanje Fejsbuk statusa dovoljna preporuka za najvažnije funkcije - upitao je Mazalica.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Trivićeve da je uspjeh predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović to što je, kako ona smatra, Milorad Dodik vuče godinama, Mazalica je upitao šta to Јelena Trivić ima pravo zamjerati Željki Cvijanović, o kojoj njeni saradnici nikad nisu rekli ružnu riječ, koju poštuje svako ko je s njom razmijenio tri rečenice i koja je sa raznim timovima vodila bezbroj uspješnih projekata, a najvažniji je očuvanje Republike Srpske u procesu evropskih integracija.

Mazalica je naglasio da najmanje o znanju i smislenim rečenicama treba da govori Trivićeva koja promaši tačku dnevnog reda, a pobrka Evropski savjet i Savjet Evrope.

- Ali, veći problem leži u tome što Јelena Trivić ne razumije šta znači zajednička politička vizija, timski rad i odgovornost prema sebi i onima koji te izaberu, prema narodu prije svega. Zato kad spomene Željku Cvijanović, treba da ustane i stoji mirno - poručio je Mazalica.