latinica  ћирилица
25/06/2022 |  20:27 ⇒ 20:34 | Autor: SRNA

Milinković: Svako ko želi može vidjeti postignuti napredak

Načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković izjavio je danas da je netačno pisanje pojedinih medija da je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila vrtić u Gacku, istakavši da je cilj toga da se pokuša omalovažiti sve što se dobro uradi u Gacku, iako svako ko želi može vidjeti postignuti napredak.
Ognjen Milinković - Foto: SRNA
Ognjen MilinkovićFoto: SRNA

Milinković je istakao da je predsjednica Srpske juče posjetila Gacko i sa rukovodstvom opštine razgovarala o postojećoj i budućoj zajedničkoj realizaciji projekata, a posjetila je i Dječiji vrtić, koji je dograđen zahvaljujući pomoći kabineta predsjednika Srpske od 50.000 KM.

- Vrtić je proširen za 115 metara kvadratnih, za još 60 djece, što će otkloniti manjak prostora u obdaništu i sva djeca koja konkurišu moći će da se upišu u vrtić - rekao je Milinković Srni.

On je istakao da su neistinite i zlonamjerne izjave o otvaranju već postojećeg vrtića od onih koji u Gacku posljednjih 20 godina nisu bili u stanju da urade ništa dobro.

- To su ljudi koji nastoje da omalovaže sve što se dobro uradi u Gacku - rekao je Milinković.

On je naveo da je u toj opštini u prošloj godini realizovano više od dva miliona KM investicija uz pomoć Vlade Republike Srpske, predsjednice Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Načelnik Gacka je ukazao da je Vlada Republike Srpske posljednjih godinu i po dana uložila u Gacko 1,3 miliona KM, a opština Gacko više od milion KM.

- Svako ko hoće, može da dođe u Gacko i da vidi da se ovdje desila promjena i napredak - istakao je Milinković.

Iz Biroa za odnose s javnošću predsjednice Republike osudili su maliciozno pisanje pojedinih portala koji su plasirali netačnu inFormaciju da je predsjednik Srpske u Gacku otvorila novi vrtić.

Iz Biroa su rekli Srni da je javnost o posjeti Gacku Cvijanovićeve blagovremeno obaviještena putem zvanične najave, koja se, između ostalog, nalazi i na zvaničnom sajtu predsjednika, te podsjetili da je ona tokom posjete Dječijem vrtiću Gacko obišla novi, dograđeni dio vrtića, i nakon razgovora sa načelnikom i direktorom vrtića najavila ulaganja u adaptaciju starog dijela ove ustanove.