latinica  ћирилица
26/06/2022 |  12:22 | Autor: SRNA

Višković: Proizvodnja hrane - u prvom planu Vlade Srpske

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je proširenje kapaciteta mesne industrije ZP komerc u Vršanima kod Bijeljine značajno za ovaj dio Srpske, te istakao da je proizvodnja hrane u prvom planu Vlade Republike Srpske.
Radovan Višković - Foto: SRNA
Radovan ViškovićFoto: SRNA

- Uvijek kada se otvaraju nova radna mjesta predstavnici institucija treba da budu sa našim ljudima i podrže takve inicijative - rekao je Višković novinarima u Vršanima.

On je naveo da je otvaranjem novog proizvodnog pogona kompanija "ZP komerc" obezbijedila 20 novih radnih mjesta, a investicija premašuje šest miliona KM.

- Kompanija ima dva važna sertifikata - Hasap i Halal, što znači da će biti u poziciji da izvozi, ne samo za evropsko, nego i tursko tržište - rekao je Višković.

On je istakao da ovaj kompanija ima razvijene proizvodne kapacitete, veliku proizvodnju tovnih svinja, na godišnjem nivou gotovo 38.000 tona, te više od 7.000 tovnih junadi.

- To dovoljno govori o ozbiljnosti ove porodične kompanije - rekao je Višković novinarima prije otvaranja novog pogona ZP komerca.

On je napomenuo da će ova firma i dalje imati podršku Vlade Srpske.

- Ne treba pominjati da smo pomagali i pomažemo naše poljoprivredne proizvođače i prerađivače, a posebno prehrambenu industriju, posebno u eri kriza - prvo kovida, a sada takozvane ukrajinske - rekao je Višković.

Višković je rekao da je ta kriza u velikoj mjeri poremetila funkcionisanje ekonomije, u smislu rasta svih energenata, galopirajuće inflacije, zbog čega proizvodnja hrane i jeste u prvom planu Vlade Republike Srpske.

- Danas sam tu da podržim ove ljude. Svih ovih godina smo podržavali naše poljoprivredne proizvođače, što ćemo i nastaviti - rekao je Višković i napomenuo da ZP komercu želi još mnogo uspjeha, jer sa novim pogonom zapošljavaju više od 220 ljudi.