latinica  ћирилица
26/06/2022 |  15:15 | Autor: TANЈUG

Nadal spreman za Vimbldon: Srećan sam kako sve ide

Najbolji španski teniser Rafael Nadal izjavio je da je spreman za Vimbldon i da očekuje da neće imati problema sa povredom stopala.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER) -
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER)

Nadal je ove godine trijumfovao na Australijan openu i na Rolan Garosu, a trenutno ima 22 grend slem trofeja.

- Očigledno je, čim sam ovdje, znači da su stvari bolje. Da nije tako, ne bih sada ni bio ovdje. Srećan sam kako sve ide, kako se stvari razvijaju. Ne mogu da budem maksimalno srećan, jer ne znam šta sve može u budućnost da se dogodi - rekao je Nadal, prenosi ESPN.

Španac će u utorak u prvom kolu Vimbldona igrati protiv Argentinca Franciska Čerundola.

- Ima nekoliko stvari koje su vrlo važne za mene. Prije svega, mogu normalno da hodam većinu dana. Kada se probudim, ne osjećam taj bol koji sam imao u posljednjih godinu i po dana, tako da sam srećan zbog toga. Druga stvar, a tiče se treninga, u cjelini je sve bolje. U posljednje dvije nedjelje nisam imao nijedan od tih užasnih dana da ne mogu da hodam - rekao je španski teniser.

Nadal je poslije trijumfa na Rolan Garosu imao intervenciju na stopalu.

- Ponekad stvari u medicinskom svetu nisu 100 odsto predvidljive. Ali teoretski mogu da pomognu stopalu, jer se radi o nervu. Ne mogu da vam kažem da li će taj povoljan momenat trajati nedjelju, dva ili tri mjeseca. Tretman koji sam uradio nije otklonio moju povredu, niti je poboljšao, ali je nestalo tog bola. To je bio glavni cilj. Tenis je dio mog života. Sada je sve pozitivno. Hajde da se vidimo šta može da se dogodi u budućnosti - zaključio je Nadal.

Španski teniser je 2008. i 2010. godine osvojio Vimbldon.