latinica  ћирилица
26/06/2022 |  16:44 ⇒ 16:54 | Autor: SRNA

Helikopterski servis uključen u potragu za muškarcem iz Lopara

Iz Policijske uprave Bijeljina saopšteno je da danas nastavljena potraga za nestalim Neđom Cvijetinovićem iz Lopara u kojoj, između ostalih, učestvuju i pripadnici Republičke uprave civilne zaštite i Helikopterskog servisa Srpske.
Helikopterski servis Republike Srpske - Foto: RTRS
Helikopterski servis Republike SrpskeFoto: RTRS

U pretrazi terena učestvuju i pripadnici Policijske uprave Bijeljina, vatrogasnih jedinica Lopare i Ugljevik, Gorske službe spasavanja Bijeljina, Lovačkog udruženja "Majevica" Lopare, opštine Lopare, kao i mještani.

Drugi dan potrage započeo je jutros u 8.00 časova, a pregleda se uži i širi pojas područja sela Veselininovac, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Pretraga terena za Neđom započeta je juče, a od 8.00 do 18.30 časova pretraživan je prostor oko njegove porodične kuće, kao i širi pojas u poluprečniku od dva kilometra ili u prečniku od četiri kilometra.

- Policijska uprava Bijeljina zahvaljuje svima koji svojim aktivnim učešćem daju dopisnos u pretrazi terena za pronalaskom Cvijetinovića - navedeno je u saopštenju.

Nestanak Cvijetinovića je Policijskoj stanici Lopare u petak, 24. juna, uveče prijavio njegov sin, koji je naveo da se njegov otac tog jutra oko 9.00 časova udaljio od porodične kuće.

Sin nestalog je rekao da je njegov otac otišao u berbu gljiva na području sela Veselinovac, u podnožju planine Majevica, te se nije vratio kući.

Prema izjavi sina, Neđo je visine oko 170 centimetara, težine oko 90 kilograma, punije građe, ima oči tamno smeđe boje, sijedu kosu i senilan je.

Na sebi je imao čizme-rudare, kačket i košulju nepoznate boje.