latinica  ћирилица
26/06/2022 |  17:31 ⇒ 20:31 | Autor: RTRS

Više od 200 učesnika u humanitarnoj akciji "Trka iz bloka"

Više od dvije stotine Prijedorčana učestvovalo je na "Trci iz bloka".
Humanitarna akcija "Trka iz bloka" - Foto: RTRS
Humanitarna akcija "Trka iz bloka"Foto: RTRS

Riječ je o humanitarnoj trci koju je organizovala humanitarna organizacija "Srbi za Srbe", a na kojoj je sakupljan novac za pomoć višečlanim porodicama iz prijedorske regije.

Trka iz bloka, drugu godinu za redom, ispunila je očekivanja. Više od 200 učesnika, trčeći i na biciklima, prešlo je rutu od 14 kilometara, od prijedorskog Trga majora Zorana Karlice, do manastira Klisina.

- Dosta se naroda odazvalo i mimo trke uključili su se sa nama da nam pomognu, kako bismo mi pomogli drugima - rekao je Mladen Stupar, član Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

Pobjednik ove trke bio je u drugom planu, glavni zadatak bio je prikupiti što više novca za pomoć porodicama sa četvoro i više djece.

- Poseban značaj ima ova trka za sve nas. Za nas i kao lokalnu zajednicu, za mene kao gradonačelnika za sve naše ljude, jer se ova trka odnosi prvenstveno za socijalno-ugrožene porodice sa četvoro i više djece na području našeg grada i na području opštine Oštra Luka - rekao je Slobodan Јavor, gradonačelnik Prijedora.

Prikupljanje sredstava za pomoć socijalno ugroženim licima i porodicama osnovni je zadatak Organizacije "Srbi za Srbe".

I ovdje nije kraj. Već krajem jula, organizacija "Srbi za Srbe" u Prijedoru će organizovati "Trojku iz bloka", takmičenje u šutanju trojki, na kojem će biti sakupljan novac za pomoć onima kojima je najpotrebnija.